The sunny side of the fence, 2012, fotoserie

Onlosmakelijk verbonden met het CHIO zijn de honderden meters hekwerk waarmee een groot deel van het Kralinse Bos wordt afgezet. Hiermee wordt het evenemententerrein afgesloten en veilig gesteld. De opbouw begint ieder jaar ruim van te voren, het plaatsen van de hekken is een eerste teken dat dit grote hippische evenement weer in antocht is. Voor de meeste mensen is de wekenlange afsluiting een noodzakelijk kwaad, voor mensen en hondenuitlaters die dagelijks in het bos komen een ergernis. Als na afloop de rust weerkeert, duurt het nog lang voor de natuur de nagelaten sporen heeft hersteld.

Op zich biedt het lange lint van hekwerk bespannen met wit of zwart doek geen fraaie aanblik, het is vooral functioneel. Toch werd ik verrast door het wonderlijke schouwspel van licht en schaduw dat zich op de doeken aftekenden. Grillige wolkachtige vormen, bewegende bladeren in allerlei gedaantes, spookachtige figuren. Het leek net of zich op ieder hek een unieke voorstelling afspeelde.
Saaie hekken, daar lopen mensen langs zonder er verder op te letten. De foto's laten geen saaie hekken zien, ze doen een oproep aan uw verbeelding. Kijk en verwonder u!